'Game-industrie heeft obsessie met complexiteit' | Gamer.nl

'Game-industrie heeft obsessie met complexiteit' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ik denk dat het een gigantische fout is van de industrie om technologie als een race te beschouwen - wie heeft de coolste shaders en de meeste polygonen?", aldus Evans tijdens een presentatie op de BAFTA Video Games Lecture in Londen. "Waarom gebruiken we de technologie die we hebben niet om de plaatjes die we leveren mooier te maken?"

"Toen we in 2005 begonnen met Media Molecule kwam de huidige generatie consoles net om de hoek kijken en werd er verwacht dat de technologie een enorme uitdaging zou bieden", vervolgt Evans. "Hier waren we van op de hoogte, maar we wilden de technologie juist gebruiken om games simpeler te maken."

LittleBigPlanet 2, de nieuwe game van Media Molecule, verschijnt in januari 2011. Nieuw ten opzichte van het eerste deel is dat er ook andere genres om de hoek komen kijken. Zo zal Sackboy niet alleen moeten lopen, springen en grijpen in verschillende platformlevels, maar kan hij ook racen, schieten en koken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou