Nieuws

Game-industrie en fans rouwen om Nintendo-president Iwata

Social media ontploft met odes aan president

Geschreven door Michel Musters op
Naar aanleiding van de dood van Nintendo-president Satoru Iwata, uiten mensen uit de game-industrie en fans hun verdriet via onder andere Twitter.

Phil Spencer van Microsoft's Xbox-divisie meldt: "Het is een verdrietige dag voor Iwata-san's familie, vrienden en gamers overal. Zijn passie, creativiteit en leiderschap tilden onze industrie naar nieuwe hoogten."

Microsoft's Aaron Greenberg plaatste onderstaande foto op Twitter. 

Op het Twitter-kanaal van Destiny-ontwikkelaar Bungie werd een quote van Iwata geplaatst: "Op mijn businesscard ben ik een president. In mijn hoofd ben ik een game-ontwikkelaar. In mijn hart ben ik een gamer."

Minecraft-bedenker Markus Persson, ook bekend als Notch, meldde op Twitter: "Alsjeblieft, ik begrijp het niet #ThankYouIwata". Daarmee doelt Persson naar een bekende quote van Iwata die hij vaak uitte ter verontschuldiging: "Alsjeblieft, toon hier begrip voor". 

Deadly Premonition-ontwikkelaar Swery65 meldt op Twitter: "Rust in vrede Iwata-san. Ik heb hem nooit ontmoet. Mijn favoriete videogame is Ballon Fight. Bedankt..."

Call of Duty-ontwikkelaar Treyarch: "Rust in vrede Iwata-san, we hebben zoveel aan je te danken - je wordt gemist."

Deus Ex-bedenker Warren Spector: "Het is een droevige dag. Satoru Iwata is gestorven. Ik had het geluk om door hem geïnterviewd te worden. Hij wist veel meer over game-ontwikkeling dan ik."

Sony's Adam Boyes: "Ik ben erg verdrietig om het nieuws over Iwata-san. Ik ben al fan van Nintendo sinds de NES, mijn gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en fans."

Robert Bowling van Fourzertwo: "Bedankt Satoru Iwata, voor je talenten in ontwikkeling en je geniale leiderschap. Je wordt gemist. #RIPIwata"

Pillars of Eternity-ontwikkelaar Obsidian: "We vinden het verschrikkelijk om te horen over Iwata-san's dood. We wensen veel sterke aan zijn familie."

PlatinumGames-ontwikkelaar Hideki Kamiya: "Voor altijd in mijn hart."

Nintendo laat daarnaast weten wereldwijd vandaag niet op social media te posten uit respect naar wijlen president Iwata. Op Nintendo's hoofdkantoor in Japan hangt de vlag vandaag halfstok. 

Ook fans hebben op Twitter hun verdriet geuit, onder andere via verschillende foto's en tekeningen, waarvan hieronder een kleine selectie te zien is.

Dit artikel delen:

Lees meer

In memoriam: Satoru Iwata Patch pc-versie GTA 5 haalt framerate naar beneden
3

Reacties op: Game-industrie en fans rouwen om Nintendo-president Iwata

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Monkeh

  • 13 juli 2015 11:03
  Dat deze legendarisch man in vrede mag rusten, één van de weinige CEO's die volledig achter zijn producten stond. Echt een trieste dag voor Nintendo-fans en voor alle gamers eigenlijk. Mijn condoleanties aan de familie, hij is veel te vroeg heen gegaan. :(

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MikkelE30

  • 13 juli 2015 11:25
  Pff, ik wist niet dat deze man ziek was.. erg sneu dit. Voor Nintendo fans, medewerkers en vooral natuurlijk zijn familie. 55 is geen leeftijd om heen te gaan..

  Hulde aan deze man voor zijn bijzondere bijdrage aan de Nintendo, de gaming industrie en de vele mooie momenten die hij en zijn team ons allen bezorgd hebben!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • SFX

  • 13 juli 2015 19:10
  rip

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.