Game-industrie draait recordjaar qua omzet

Game-industrie draait recordjaar qua omzet

De game-industrie heeft een recordjaar qua omzet gedraaid. De omzet kwam in 2021 neer op 180,3 miljard dollar, omgerekend zo'n 159,06 miljard euro.

Dat meldt analysebureau Newzoo. De totale omzet komt neer op een groei van 1,4 procent ten opzichte van vorig jaar. Newzoo schatte eerder dit jaar dat de game-industrie zou krimpen, aangezien vorig jaar een enorme groei plaatsvond door de vele lockdowns in de meeste landen.

De grootste groei vond plaatst in de mobiele markt, met een stijging van 7,3 procent aan omzet ten opzichte van vorig jaar. De omzet van consoles en pc ging wel iets omlaag ten opzichte van het sterke 2020.

Ook opvallend is de groei in zowel cloud gaming als esports. Newzoo verwacht dan ook sterke groei in beide markten de komende jaren. Ook schakelen er steeds meer mensen in om livestreams rondom games te bekijken. In totaal verwacht Newzoo dat de game-industrie 218,89 miljard dollar aan omzet draait in 2024.

 
 
 
 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Beetje zorgwekkend dat bedrag in mobiele games. met name omdat veel van die games mensen manipuleren om zoveel mogelijk geld los te maken het werkt duidelijk maar moeten er dan niet eens beschermende maatregelen komen?>

0

Aanbevolen voor jou