Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar de financiële wereld ligt op zijn gat. Banken gaan failliet, leningen vervallen en beurskoersen zakken sneller in elkaar dan een verslagen eindbaas. Zelfs de tot nu toe behoorlijk stabiele game-industrie voelt de klappen van de zweep en zag haar aandelen de afgelopen dagen minder waard worden.

De afgelopen tijd waren investeringen in games redelijk veilig, maar in een publicatie op Gamespot.com is goed te zien dat zelfs de aandelen van de grootste uitgevers minder waard worden. Pure game-uitgevers zoals Activision Blizzard (een daling van 13.8 procent wat neerkomt op $2.26 per aandeel) en Electronic Arts (een daling van 9.16 procent met een verlies van $3.63 per aandeel) kregen het zwaar te verduren.

De verliezen voor de multinationals die grote gamesafdelingen bezitten zoals Microsoft (verlies van 8.72 procent wat neerkomt op $2.39 per aandeel) en Sony (een daling van 5.09 procent met een kostenpost van $1.65) waren minder groot, maar ook zij zagen een groot gedeelte van hun marktwaarde in rook opgaan.

De meeste economen wijzen de gigantische dalingen toe aan het afgewezen reddingsplan van de Amerikaanse overheid, een plan waarbij er $700 miljard vrij zou komen om te investeren in de economie. Toch vielen er ook voor de afwijzing al flink wat klappen. Zo zag het Europese Ubisoft haar aandelen met €12,47 dalen.