Nieuws
Endeavor

Game in Verenigde Staten kan voorgeschreven worden door dokter

Zou helpen tegen de symptomen van ADHD

Geschreven door Zoë Bonefaas op
Een game is als eerste goedgekeurd door de FDA, de Amerikaanse voedsel en medicijnen administratiebureau, om voorgeschreven te worden als behandeling. De game moet nog uitkomen.

De game is ontwikkeld door EndeavorRX en gemaakt voor de iPhone of iPad en mag nu voorgeschreven worden door doktoren om ADHD-symptomen te verminderen. Om de game daadwerkelijk als medische behandeling aan te kunnen bieden moest het door zes jaar aan klinische testen doorstaan voordat het uiteindelijk goedgekeurd werd door de FDA (Food and Drugs Administration).

In Endeavor probeer je obstakels te ontwijken en items te verzamelen. Op de website van EndeavorRX staat dat de game anders is dan andere actiegames die kinderen spelen. “De behandeling is toegevoegd in de game en is wetenschappelijk ontworpen om een kinderbrein uit te dagen tijdens de behandeling, de game vraag de aandacht van het kind en de focus op meerdere taken tegelijk.”

Uit een van die studies kwam naar voren dat een op de drie kinderen, na het spelen van Endeavor, geen meetbare symptomen van ADHD hadden. De kinderen speelden de game 25 minuten per dag, vijf dagen per week en dat vier weken lang voordat dit resultaat te zien was.

Al helpt de game dus wel tegen symptomen van ADHD, de onderzoeken waarschuwen ook dat de resultaten niet voldoende zijn om Endeavor als vervanging te zien voor aanbevolen ADHD-behandelingen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Pc-versie The Witcher 3 tijdelijk gratis voor console-gebruikers PlayStation 5 en Xbox Series X zetten een nieuwe standaard
2

Reacties op: Game in Verenigde Staten kan voorgeschreven worden door dokter

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2pacolypse

  • 16 juni 2020 14:36
  gaaf nieuws, ik hoop dan ook dat dit spel ook voor de Android aangekondigd word.
  Misschien ook nog met een vervolgstudie hier op Europees bodem, want mijn vertrouwen in de FDA is ook niet helemaal 100%

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • gimbal2

  • 16 juni 2020 15:30
  "Om de game daadwerkelijk als medische behandeling aan te kunnen bieden moest het door zes jaar aan klinische testen doorstaan"

  … ok. En als ze spelelementen aanpassen of toevoegen, moet dat feest dan weer opnieuw beginnen? Het is een stuk software, geen medicatie :/

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.