Game gebaseerd op Friday the 13th in ontwikkeling | Gamer.nl

Game gebaseerd op Friday the 13th in ontwikkeling | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het wordt een asymmetrische multiplayergame waarin één speler Jason Voorhees is, en een andere groep spelers moet zien te overleven. De game gaat simpelweg 'Friday the 13th' heten en komt in oktober 2015 op meerdere systemen uit. Om welke systemen het gaat, is niet bekend.

Sean S. Cunningham, de regi eur van de originele Friday the 13th, laat EGM Now weten dat er een televisieserie en een nieuwe film over Jason Voorhees in de maak zijn. "Het is een goede timing om Jason, Camp Crystal Lake en de rest van het verhaal van Friday the 13th in interactieve vorm te stoppen", aldus Cunningham.

De regi eur zegt dat de game genoeg herspeelbaarheid krijgt, maar ook spanning en schrik oproept bij fans van de films. Verder meldt Cunningham dat de ontwikkelaar van de game een ervaren gamestudio is.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou