Ondanks de snelle systemen van vandaag de dag is het toch mogelijk om ofline last van lag te hebben. Dit wordt veroorzaakt door voice recognition. De tijd die je processor namelijk nodig heeft om jouw stemgeluiden om te vormen tot een bruikbaar commando is vaak net iets te lang. Ook al is het nog maar een seconde. Dit is dus ook het geval met de Game Commander 2 waarvan Daily Radar een review heeft geschreven. De Game Commander 2 is zeker de beste op dit gebied, maar nog steeds is de lag te groot voor FPS'en. Het is goed te gebruiken om bijvoorbeeld de menuutjes in Counter-Strike of vergelijkbaar spel/mod te besturen, maar het wisselen van wapens duurt gewoon te lang.

In strategy games is het wel ontzettend handig. Daarbij is het niet zo erg als het een seconde duurt voordat de computer begint met het bouwen van een huis. Overigens kan je aan elke commando maximaal 256 handelingen plakken, dus dat zal wel genoeg zijn.

De headset die erbij geleverd wordt bevat volgens deze review geen luidsprekers, alleen het microfoontje. Maar deze review van Avault beweert het tegengestelde. Dus er zullen wel twee versies beschikbaar zijn...Strategy games, on the other hand are, in a completely different group; the GC 2 is almost a necessary requirement for getting the most control. Most folks can't remember every little keystroke that's possible in the more modern RTSs, and the GC 2 can take care that. Plus, a lot of games have multiple keystroke commands that only complete one action -- why not program them in as a single command? Say the word "house" and blam! a house gets built. We didn't try it out on anything other than games, but it's supposedly usable on other applications as well.Dure oorwarmers...