'Game Boy (Color)-games komen naar Nintendo Switch Online'

'Game Boy (Color)-games komen naar Nintendo Switch Online'

Volgens een bekende insider en een Nintendo-site komen Game Boy- en Game Boy Color-spellen binnenkort naar Nintendo Switch Online.

Insider NateDrake - onder andere bekend van zijn activiteit op gameforum ResetEra - meldt in een

Watch on YouTube

dat hij verwacht dat er Game Boy- en Game Boy Color-games aan het aanbod op Nintendo Switch Online worden toegevoegd. 

NateDrake verwacht dit mede door een datamine uit 2019. Daarin werden vier emulators in de NES-app op de Switch gevonden. De eerste twee emulators zijn voor de NES- en SNES-app en de insider vermoedt dat de derde, genaamd 'Hiyoko', voor GB- en GBC-titels is.

Ook website Nintendo Life claimt van diens bronnen te hebben vernomen dat het "zeer binnenkort" op de planning staat. Daarbij zou het volgens de bronnen van Nintendo Life onwaarschijnlijk zijn dat Game Boy Advance-games naar de service komen. 

Switch-eigenaren met een Nintendo Switch Online-abonnement kunnen niet alleen online gamen op het apparaat, het geeft ze ook toegang tot de NES- en SNES-apps. Hierop staan diverse klassieke games die op de consoles zijn verschenen. Hoewel het aanbod qua games zo nu en dan wordt uitgebreid, zijn er de laatste jaren geen nieuwe apps voor andere systemen aan het aanbod toegevoegd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Waarom neit alle oude roms? lijkt me niet zo moeilijk, zijn ook erg klein qua MB's

0

@-JK- denk een hoop gezeik met rechten

0
test

@-JK- Wat denk je van rechten. Omdat je een game op Nintendo hebt uitgebracht wil niet zeggen dat Nintendo het bezit. En als ze dan jou game opnieuw uitbrengen wil jij als eigenaar vast wel geld zien. En het is niet gezegd dat Nintendo het wil uitgeven. Ook al vind ik het ook jammer dat er niet meer is, denk ik dat er enkel op komt wat andere uitgevers ook graag willen.

0
test

Nintendo 64 en Gamecube please!

0
test

@MikkelE30 dit dus !

0

Aanbevolen voor jou