Game American McGee's Oz weer tot leven gebracht | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Wij gamers kennen de naam American McGee voornamelijk uit de titel van Amercian McGee's Alice, een niet geheel onverdienstelijke game waarin die wereld uit het verhaal van Alice in Wonderland eens goed op z'n kop werd gezet. American McGee is echter geen eendagsvlieg en houdt zich al een flinke tijd bezig met een aantal aankomende games, waaronder het door Mercury Steam ontwikkelde Scrapland.

Tot begin dit jaar hield McGee zich ook bezig met Oz, een ietwat geschifte versie van het bekende The Wizzard of Oz verhaal. Atari deed het spel echter van de hand en geen enkele andere uitgever was geïntere eerd in de toch wel innovatieve game. Maar niet altijd worden projecten die in de koelkast gezet worden eeuwig bevroren, American McGee's Oz is namelijk weer springlevend.

Dit is vooral te danken aan producer Jerry Bruckheimer, bekend van onder andere Pirates of the Caribbean, The Rock en de televisieserie Crime Scene Investigation. Bruckheimer benaderde McGee namelijk om het script te schrijven voor een film binnen een trilogie gebaseerd op het The Wizzard of Oz verhaal. McGee greep de kans met beide handen aan en leverde in samenwerking met schrijver Camden Joy een 500 pagina's tellend script af.

Bruckheimer keurde de zaak goed en het eerste deel in de trilogie is een feit. Maar wat heeft dit dan met de game Oz te maken? Wel, Disney / Bruckheimer wil van The Wizzard of Oz meer dan enkel drie films maken, het wordt een welbekende franchise. En dus 'moet' er ook een game op de markt komen: American McGee's Oz. Daarnaast verschijnen er, zoals je hieronder kunt zien, ook een aantal action-figures gebaseerd op de film / game.

Wanneer de game en de film precies uitkomen is niet bekend, maar dat het spel weer tot leven gewekt is, is natuurlijk alleen maar positief! Lees op deze website meer over het verhaal van de film en McGee's aankomende projecten.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou