Normaal maken we van een gamerelease niet speciaal een nieuwtje, maar voor Galleon maken we een uitzondering. Zelden werd een spel namelijk zo veelvuldig uitgesteld als deze titel van Confounding Factor. Men begon met de ontwikkeling van het spel, nog voordat de originele Tomb Raider voltooid was. De bedenker van het spel, Toby Gard, stond namelijk aan de wieg van Lara Croft en haar grottengame.

De officiële aankondiging volgde ergens eind 1997, als ons geheugen ons niet voor de gek houdt en nu, meer dan zeven jaar verder, op 8 juni 2004, belandt het spel dan eindelijk in de winkels. Niet op de PC en Playstation, zoals oorspronkelijk aangekondigd, ook niet op de Dreamcast, zoals later de bedoeling was, maar exclusief en alleen voor de Xbox console van Microsoft, een apparaat waarvan het bestaan nog niet eens gesuggereerd werd toen men begon met het maken van Galleon.

Of het spel het lange wachten waard geweest is, of dat het hopeloos verouderd is, kun je nu zelf ontdekken. Het spel ligt voor je klaar in de winkelschappen. De eerste reviews kennen zowel positieve uitschieters, boven de 9 zelfs, als negatieve, rond de 3. Dus blindelings kopen is misschien af te raden, maar voor fans van piratengames ligt er een mogelijk onderhoudende game in de winkels. In 2012 wordt de volgende titel van de Confounding Factor verwacht.