DRM, er is al veel over gezegd en geschreven. Toch willen we jullie het commentaar van Gabe Newell, president van Valve en dus eigenaar van Valve's distributieservice Steam, niet onthouden. Iemand die mede-verantwoordelijk is voor het beste distributie- en beveiligingssysteem van dit moment heeft natuurlijk recht van spreken.

In een e-mail aan een lezer van het blog ih8evilstuff laat Gabe Newell zich uit over het hele DRM verhaal: "Wat betreft het hele DRM-gebeuren zijn de meeste beveiligingen die zich op dit principe baseren gewoon dom. Het doel is om meer waarde aan een game te geven door de gamer een betere service te verlenen (maak het een speler makkelijker door hem de mogelijkheid te geven om zijn spel waar en wanneer dan ook te laten spelen) en juist niet om een spel minder waarde te geven door matige service te verlenen (misschien dat een speler zijn spel kan spelen en misschien ook wel niet)."

 

"Wij willen ontwikkelaars en uitgevers dan ook overhalen om geen gebruik te maken van het, enigszins haperende, DRM-principe. En ik denk dat de toegenomen storm van kritiek vanuit de gamewereld daar alle reden toe geeft."