Gabe Newell: 'Hoera! Valve gaat weer games verschepen' | Gamer.nl

Gabe Newell: 'Hoera! Valve gaat weer games verschepen' | Gamer.nl

Tijdens Valves presentatie van Artifact liet Gabe Newell weten blij te zijn dat ze weer games gaan uitgeven.

Tijdens een presentatie op het kantoor van Valve in Bellevue over het op Dota 2 gebaseerde kaartspel Artifact vertelde Valve-president Gabe Newell dat ze weer van plan zijn games te maken. " Artifact is de eerste van meerdere games die wij binnenkort gaan uitbrengen," zo meldt hij, "dus dat is soort van goed nieuws. Hoera! Valve gaat weer games verschepen."

Tijdens een Reddit AMA begin 2017 bevestigde Newell al dat ze op zijn minst aan een singleplayer-game aan het werken zijn. Een maand later vertelde hij in een interview met PCGamer dat er gewerkt wordt aan "drie grote VR-games". Of er naast deze projecten aan meer games wordt gewerkt is nog onduidelijk. Tijdens de presentatie wilde Newell er niet meer over vertellen.

Vive

Gaben vertelt dat de reden dat ze een tijd geen games gemaakt hebben is dat ze zich zorgen maakten over de toekomst van de pc. De zorg was dat de pc een "gesloten ecosysteem" zou worden. Omdat de pc voor Valve juist gaat om hoe open het is vormde dit een probleem. Ze hebben wat investeringen gemaakt in hardware zoals de Vive waarmee ze hoopten dit meer naar hun wensen te keren. Nu hebben ze meer vertrouwen in de toekomst van de pc, aldus Newell.

Naast games wil Newell ook meer gaan doen met hardware. Zo vertelt hij jaloers te zijn op Nintendo. "Als Miyamoto nadenkt over de volgende Zelda- of Mario-game denkt hij ook na over hoe de volgende controller gaat zijn. Dit is iets waar wij jaloers op zijn en we willen in de toekomst meer die richting op gaan."

'PUBG op twee na best verkopende Steam-game'

Newell vertelt in dezelfde presentatie dat PUBG een van de bestverkopende Steam-games aller tijden is en op de derde plek staat. Welke twee games verder in de top drie staan maakt hij niet bekend.

Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou