Gabe Newell: ‘Piraterij is een non-issue voor Valve’ | Gamer.nl

Gabe Newell: ‘Piraterij is een non-issue voor Valve’ | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We denken dat er een algemene misvatting bestaat over piraterij. Piraterij is bijna altijd een serviceprobleem en geen prijsgerelateerd probleem. Als een piraat ergens ter wereld een product aanbiedt dat 24/7 beschikbaar is op je eigen pc en de legale aanbieder zegt dat het product regiogebonden is, pas drie maanden na de Amerikaanse release in jouw land beschikbaar is en alleen verkocht wordt bij een bouwmarkt, dan is de service die piraterij biedt waardevoller.”

“Ons doel is om meer servicewaarde te creëren dan piraten. Dit is zo succesvol gebleken dat piraterij in feite een non-i ue voor ons bedrijf is. Voordat we de Ru ische markt betraden, werd ons bijvoorbeeld verteld dat Rusland tijdverspilling was omdat iedereen onze producten daar illegaal zou downloaden. Rusland staat nu op het punt om onze grootste markt in Europa te worden”, aldus Newell.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou