Op het einde van het interview vraagt de interviewer als grap naar de releasedatum van Ricochet 2, "de vraag die alle fans bezighoudt en die iedereen al heel lang wil stellen". Newell geeft echter uitgebreid antwoord op de vraag: "(lacht)... Het probleem met Ricochet 2 is dat wanneer we te veel van tevoren vertellen, we later van gedachte kunnen veranderen en dingen gaan aanpassen. 

Newell zegt dat het complete stilzwijgen over de ontwikkeling van de game voor fans beter is dan wanneer er informatie gegeven wordt die later niet meer klopt. "Het liefst zouden we het ontwikkelingsproces supertransparant maken, maar alle aanpassingen en veranderingen die we tussendoor maken zouden fans waarschijnlijker nog veel gekker maken dan gewoon niks zeggen totdat er zekerheid is", aldus Newell, sprekend over Ricochet 2.

De eerste Ricochet is een multiplayermod voor Half-Life uit 2000, gebaseerd op een game uit 1989 en gemaakt door Valve. Als 1 aprilgrap werd dit jaar door de ontwikkelaar Ricochet 2 aangekondigd.