Valve werkt aan nieuwe singleplayergame | Gamer.nl

Valve werkt aan nieuwe singleplayergame | Gamer.nl

Gabe Newell, oprichter van Valve en creatief brein achter games als Portal en Half-Life, heeft gezegd dat het bedrijf bezig is met een nieuwe singleplayergame.

Dat deed hij in een Ask Me Anything-se ie op Reddit, waarin fans vragen kunnen stellen aan wie er op dat moment aan de andere kant zit. Als antwoord op een vraag of Valve op het moment bezig was met een nieuwe grote single-player game gaf hij een simpel "Ja".

Op een volgende vraag, of er een kans bestaat dat er ooit nog een nieuwe IP binnen het Half-Life en Portal-universum verschijnt, antwoordde hij ook positief met "Yep". Hij specificeerde dus niet of het om een game of een ander project gaat, en of dat project er ooit gaat komen.

Ook wist hij te vertellen dat hij en Valve intere e hebben in games in virtual reality. "Ja, we vinden vr redelijk belangrijk als aspect om intere ante games in te ontwikkelen", antwoordde hij op een vraag of Valve geïntere eerd is in het ontwikkelen van games voor de HTC Vive.

De nieuwe game van Valve wordt hoogstwaarschijnlijk ontwikkeld in de Source 2-engine, aangezien Newell ook liet weten de engine als primaire ontwikkelomgeving te blijven gebruiken. "Naast Dota 2 die laatst naar de nieuwe engine is verplaatst, gebruiken we Source 2 ook voor enkele nog onaangekondigde projecten," aldus Newell.

De laatste game van Valve is het in 2016 verschenen The Lab, waarin de speler enkele korte puzzels in vr op moet lo en. De game speelde zich ook af in het Portal-universum.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou