"Als je kijkt naar de consumenten waar we het slechtst voor gezorgd hebben, dan zijn dat wel diegene die [The Orange Box] hebben gekocht voor de PS3. En dat is frustrerend. Tegen die mensen kan ik niks anders zeggen dan 'ja, het spijt me, jullie hebben een reden om ons niet te mogen'", aldus Newell.

Newell verwijt de slechte ondersteuning aan het gebrek aan middelen waar de studio over beschikt voor de PlayStation 3. Waar de PC- en 360-versies zijn ontwikkeld door Valve zelf, is de PS3-versie dan ook overgezet door een team van Electronic Arts.

Het was voor Valve niet mogelijk om de updates die uitkwamen voor de PC- en Xbox 360-versie van The Orange Box ook voor de PS3-versie uit te geven. Hierdoor bleven PS3-bezitters achter met een versie met meer problemen.

"PS3 is een ramp"

Valve heeft nog nooit een zelf een spel ontwikkeld voor PlayStation 3. Gabe Newell heeft zich al meerdere keren negatief uitgesproken over Sony's spelcomputer en zelfs wel eens geopperd dat de PlayStation 3 een ramp is en dat Sony beter kan stoppen met de spelcomputer en opnieuw moet beginnen.

Valve's Doug Lombardi is minder extreem in zijn uitspraken. Hij heeft vorig jaar gezegd dat Valve ook de PlayStation 3 serieus moet nemen als miljoenen mensen spellen kopen voor dat platform.