In consoleland is een complete prijzenoorlog aan de gang. Het begon in Europa, waar Microsoft en Nintendo de prijzen van hun machines behoorlijk naar beneden gooiden. Even later gevolgd door een prijsverlaging van de Xbox en de PlayStation2 in Amerika. Beide apparaten kosten daar nu nog net zoveel als Nintendo's GameCube, $199. Hiermee is Nintendo een belangrijk 'selling point' van de GameCube kwijt.

Pojo's Video Games heeft van verschillende insiders en retailers in Amerika te horen gekregen dat Nintendo de prijs van haar console ook zal laten zakken, naar een zeer aantrekkelijke $149 (€162). This price-drop is obvioulsy Nintendo's competitve reaction to the Playstation 2, and XBOX price-drops earlier this week. The price drop will be in afect Tuesday this week which is right in the middle of the Electronics Entertainment Expo.(E3) being held in L.A. which is also being held this week.

Our sources say they recieved the posters about four days ago. About Four days ago is when XBox, and PS2 dropped in price. So if this is true then Nintendo has been planning this for a while and this is not just a quick competive reaction from the company.Verschillende winkels zouden posters hebben gekregen van Nintendo die bedoelt zijn om in de winkels te hangen. Op die posters staat de prijs van $149.

Het blijft nog even afwachten totdat Nintendo officieel reageert, maar mocht dit waar zijn is de prijzenslag duidelijk nog niet afgelopen.