Misschien herrinner je het nog, Duke It Out In Quake, de multiplayer Mod voor Quake 3. De Mod gebruikte "copyrighted" textures en dat mocht niet van 3dRealms, zodoende verdween deze Mod van de aardbodem. Een maatschappij die helemaal erg is in het aanpakken van creatieve Modmakers is Fox. Toen een aantal hobbyisten bezig waren met de Mod Alien versus Predator voor Quake, nam Fox harde actie.

Kahless van 3dActionplanet was zo vol over Fox en andere bedrijven die gratis plezier willen voorkomen dat hij er een artikel over schreef.Fox has been known to contact the mod authors and demand that production cease, that the mods website be removed, that all files from the mod be placed in Fox's ownership, with all other copies destroyed, and that the real-life names and addresses of all mod team members be sent to Fox.Het is inderdaad eng om te zien hoeveel macht een maatschappij kan hebben. En dat alleen vanwege het maken van een Mod. Maar de mogelijkheid dat er geld verloren zou kunnen gaan doet Fox al in actie komen.

Over de Duke it Out maps blijf ik me verbazen. 3dRealms heeft zelfs een editor bij het spel geleverd. Wat als die zelfgemaakte maps voor Quake 3 of welk spel dan ook gebruikt zouden worden. Dan kan je dat toch niet verbieden. Gelukkig heb ik ze op tijd gedownload }>.