Nieuws
G2A

G2A verplicht verificatie voor key-verkopers

Moet verkoop gestolen keys tegengaan

Geschreven door Gijs Scheltens op

Digitale gamewinkel G2A gaat verificatiestappen voor key-verkopers verplichten. Het gaat om verificatie via sociale media en telefoonnummers. De nieuwe veiligheidsmaatregelen moeten de verkoop van illegaal verkregen gamecodes tegengaan.

De maatregelen gelden voor nieuwe verkopers. Bovendien moeten verkopers die meer dan tien producten willen verkopen, hun identiteit ook op andere manieren bewijzen.

Naast social media en telefoonnummers komen er in de toekomst meer verificatiemethoden, aldus G2A. Hieronder vallen verificatie via creditcard, PayPal en adres.

Grijze markt
G2A kreeg onlangs kritiek van spelontwikkelaars die claimden dat de site gestolen codes van hun spellen verkocht. Daardoor verdiende G2A geld met codes waar de ontwikkelaars geen cent van terugzagen. Ontwikkelaar TinyBuild zegt op deze manier een half miljoen dollar mis te hebben gelopen.

Critici noemen G2A een grijze markt en zeggen dat de website codes verkoopt die zijn verkregen met onder meer gehackte Steam-accounts en gestolen creditcards. G2A ontkent deze aantijgingen. Wel onthulde de site onlangs een royaltyprogramma voor ontwikkelaars waarmee deze een deel van de opbrengst van codeverkoop ontvangen.

Bron: Eurogamer

Dit artikel delen:

Lees meer

Het land van de rijzende zon in Civilization 6 Adventures of Mana (Vita)
0

Reacties op: G2A verplicht verificatie voor key-verkopers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.