G2A kondigt royaltyprogramma aan voor ontwikkelaars | Gamer.nl

G2A kondigt royaltyprogramma aan voor ontwikkelaars | Gamer.nl

G2A, een van de grootste doorverkoopsites van keys voor pc-games, heeft een royaltyprogramma aangekondigd waarmee ontwikkelaars van games een gedeelte van de opbrengst ontvangen.

Dit kort nadat diverse ontwikkelaars, waaronder het Nederlandse RageSquid, hun onvrede over G2A en soortgelijke websites hebben uitgesproken. Eerder claime Punch Club-uitgever TinyBuild dat G2A een half miljoen dollar aan zijn games heeft verdiend, terwijl het bedrijf er geen cent van terugzag.


Hoewel G2A een goedkope manier is voor gamers om aan games te komen, laten diverse ontwikkelaars weten geen geld te kunnen verdienen aan verkoop op dergelijke websites. G2A wil daar met het royaltyprogramma verandering in brengen. Ontwikkelaars kunnen tot 10 procent van de winst op een verkochte game op G2A verdienen. 

Naast het royaltyprogramma krijgen ontwikkelaars ook toegang tot gegevens, zodat bekeken kan worden hoe vaak en op welk moment games worden verkocht. Daarnaast komt er een knop op de website waarmee klanten direct geld over kunnen maken aan ontwikkelaars. 

"Recente gebeurteni en tonen aan dat we sneller nieuwe voordelen voor ontwikkelaars moeten toevoegen. Ze moeten een grotere rol krijgen in het maken van de marktplaats van de toekomst", aldus een G2A-woordvoerden tegen Eurogamer.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou