G2A compenseert voor ingetrokken Uplay-keys | Gamer.nl

G2A compenseert voor ingetrokken Uplay-keys | Gamer.nl

De MSI GT72 2PE Dominator Pro is een compleet pakket van goede hardware. De bijgeleverde extra’s zijn welkom en recente games draaien naar tevredenheid. De effectieve, maar luide koeling maken een nauwsluitende headset verplicht. De laptop is te zwaar om comfortabel mee te nemen. Door die gebrekkige mobiliteit is de GT72 alleen geschikt voor een select gezelschap dat er bakken met geld voor over heeft om per se geen desktop te halen.

Keysite G2A heeft via Facebook meegedeeld gedupeerde spelers tegemoet te komen. Mensen die tijdens de transactie gebruik hebben gemaakt van G2A Shield krijgen een nieuwe code of hun geld terug. Shield is een service waarbij gebruikers een klein bedrag extra betalen om gegarandeerd te zijn van een werkende code.

Voor niet-Shield-gebruikers kijkt G2A of de verkoper van de code verantwoordelijk is voor het intrekken ervan en compenseert gebruikers als dat het geval blijkt te zijn. G2A verkoopt zelf codes, maar laat ook derde partijen codes verkopen op zijn site. De compensatie geldt alleen voor codes verkocht door deze derde partijen, niet die verkocht door G2A zelf. De keysite zegt met maatregelen te komen om dit voorval in de toekomst te voorkomen.

EA laat weten dat de activeringscodes op Origin gekocht zijn met fraudulente creditcards en vervolgens doorverkocht. "We hebben de illegaal verkregen keys gescheiden en Ubisoft op de hoogte gesteld," aldus EA. De uitgever raadt gedupeerden aan contact op te nemen met de verkoper van de codes.

Ubisoft kwam in het nieuws omdat Far Cry 4- en A a in's Creed: Unity-eigenaren hun games ineens zagen verdwijnen van Uplay. Het ging om eigenaren die hun code via derde partijen als G2A en G2Play hadden verkregen. Later zei Ubisoft alleen 'frauduleus verkregen digitale games' te verwijderen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou