'Fysieke media blijven bestaan bij toekomstige spelcomputers van Sony' | Gamer.nl

'Fysieke media blijven bestaan bij toekomstige spelcomputers van Sony' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In het interview noemt Hirai de PSP Go, waarop games alleen gedownload kunnen worden, ondanks tegenvallende verkopen toch een succes. Wel geeft hij aan dat Sony dit concept niet toe zal gaan pa en in toekomstige spelcomputers. "We doen niet alleen zaken in de verder ontwikkelde landen in de wereld, maar ook in delen van de wereld waar de netwerkinfrastructuur niet zo sterk is als gehoopt", zegt Hirai.

"Er is altijd een noodzaak voor ons, als een bedrijf met een dergelijk grote schaal, om een fysiek medium te behouden, of het nu voor een draagbaar apparaat of een spelcomputer is. Dus om te zeggen dat we ons volledig gaan richten op games die te downloaden zijn? Ik denk dat dat iets te ver gaat. Over het algemeen is de gedachte dat we over twee, drie of zelfs tien jaar alles downloaden een beetje extreem", aldus Hirai.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou