"Fysiek medium binnen tien jaar zo goed als verdwenen" | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Wada geeft aan dat hij Square Enix voorbereidt op een ondergang van het fysieke medium en spelcomputers die dit fysieke medium afspelen, iets waar Sony en Microsoft al sinds 2005 mee bezig zijn. "Binnen tien jaar zal veel van wat we hedendaags als 'consolegames' zien niet meer bestaan", aldus Wada. Hij waarschuwt hierbij dat onder andere distributeurs een grote negatieve inslag te verduren krijgen in de nieuwe periode die aan gaat breken.

Potentieel

In die nieuwe periode zal software niet meer op hardware draaien die in huis staat, maar vanaf een server gestreamd of digitaal gedistribueerd worden. "In het verleden was een [gaming]platform fysieke hardware, maar het is verschoven naar het netwerk. Er komt een tijd dat er zelfs geen hardware meer nodig is", vertelt Wada. Op dat moment zou in zijn ogen elk soort terminal een platform kunnen worden waar games op gespeeld kunnen worden, waardoor de potentiële markt een enorme grootte aanneemt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou