Monolith Productions, de ontwikkelaar van No One Lives Forever 2 en Aliens vs. Predator 2, heeft haar nieuwste paradepaardje klaar in de vorm van Tron 2.0. Deze futuristische shooter laat de speler rondlopen in de wereld binnen in een computer. Dat het er daar iets anders uitziet dan in de onze wereld hebben de mensen die Tron 2.0 al een tijdje volgen reeds gemerkt. Veel felle kleuren en aparte lichteffecten maken van Tron 2.0 een van de grafische meest unieke FPS games op de markt.

Doch ook op het gebied van gameplay belooft Tron 2.0 op z'n minst anders te zijn dan de concurrentie. Met de vermakelijke multiplayerdemo van een paar weken terug kon je dat reeds aan den lijve ondervinden, maar het belangrijkste deel van het spel is toch het singleplayergedeelte en ook daar vallen de nodige vernieuwingen te bespeuren:Developed by critically acclaimed Monolith Productions, TRON 2.0 is an action-packed story-driven game that takes place in present day, approximately 20 years after the events of the film. Playing as Jet Bradley, son of ENCOM programmer Alan Bradley from the TRON film, gamers are digitized into cyberspace and will race on light cycles, battle corruption both inside and outside of the computer world, and explore locations including the Internet Hub, Firewall, Corrupted Server and Light Cycle Game Grid.

Tron 2.0 is vandaag gold gegaan, maar zal pas op 29 augustus in Nederland in de winkels te vinden zijn. Dit is desalniettemin maar een paar dagen later dan de Amerikaanse release dus echt veel hoeven we niet te klagen. Maar gezien het feit dat het spel nu klaar is, kunnen we er wel vrij zeker van zijn dat men de vooropgestelde releasedatum ook gaat halen.