Fusie tussen Square en Enix werd twintig jaar geleden aangekondigd

Fusie tussen Square en Enix werd twintig jaar geleden aangekondigd

Afgelopen vrijdag was het precies twintig jaar geleden dat Square en Enix aankondigden te fuseren.

Beide Japanse bedrijven bestonden al geruime tijd. Waar Square vooral bekend was van de Final Fantasy-reeks, boekte Enix - vooral in Japan - succes met de Dragon Quest-games. 

Op 25 november 2002 werd aangekondigd dat de plannen voor een fusie officieel door konden gaan, mede dankzij een investering van Sony in 2001 - het bedrijf kocht voor 18,6 procent aan aandelen in Square. Op 1 april 2003 werd de fusie afgerond en ontstond Square Enix.

Het bedrijf heeft sindsdien talloze games uitgebracht, waaronder nieuwe delen in de Final Fantasy- en Dragon Quest-franchises. Eerder dit jaar verkocht Square Enix overigens een aantal westerse studio's - namelijk Square Enix Montreal, Crystal Dynamics en Eidos Montreal - aan Embracer Group.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De komkommer is de vrucht van de komkommerplant Cucumis sativus, een eenjarige plant uit de komkommerfamilie. Komkommers worden al meer dan 3000 jaar gegeten.

0
test

@Ashalar hahaha. Hoef ik het tenminste niet meer te doen :D

0
test

@Ashalar Hahahaha. Ja het is even relatief rustig voordat volgende week The Game Awards nog een keer veel nieuws naar buiten brengt.

0
test

@MichelMusters Krijgen jullie per artikel c.q. per woord betaald?

0

Ja ja, bedrijven veranderen. Daarom is het niet wijs om fan te worden van bedrijven. Want ze veranderen. Leuk hoor dat er een bericht gemaakt wordt over het feit dat de fusie 20 jaar geleden gebeurde, maar de Square Enix die vandaag bestaat is ook bij lange na niet meer het bedrijf wat 20 jaar geleden ontstond. Veel groter, met alle gevolgen van dien.

0

Aanbevolen voor jou