Nieuws

'Fusie tussen EA en NBC Universal ketste op laatste moment af'

'EA praatte ook met Apple, Amazon en Disney'

Geschreven door Marvin Toepoel op
Een deal tussen Electronic Arts en Comcast had er naar verluidt bijna voor gezorgd dat EA in NBC Universal was opgenomen.

Dat meldt Dylan Byers van Puck News op basis van vier bronnen. EA zou opgenomen worden in NBC Universal, totdat de deal in april van dit jaar strandde. Brian Roberts, ceo van Comcast Corporation, is naar verluidt op zoek naar nieuwe IP's voor zijn bedrijf en had daarvoor EA in zijn vizier.

Roberts zou EA benaderd hebben met het plan om NBC Universal - dat nu nog onder Comcast valt - onafhankelijk te laten opereren, en te laten fuseren met EA. Electronic Arts zou dan opgaan in NBC Universal. Volgens de bronnen werd er wekenlang over de deal gepraat, en zou in de meest waarschijnlijke scenario's EA-ceo Andrew Wilson de leiding nemen over het nieuwe fusiebedrijf. De huidige ceo van NBC Universal, Jeff Shell, zou dan een grotere rol krijgen binnen Comcast.

De beide bedrijven kwamen er echter nooit uit. Naar verluidt konden ze het niet eens worden over een geldbedrag voor de overname en waren ze het oneens over de bedrijfsstructuur van het nieuwe fusiebedrijf. Brian Roberts zou echter nog steeds geïnteresseerd zijn; Byers zegt dat dat de Comcast-ceo mogelijk weer met EA om de tafel wil.

Volgens Byers houdt de zoektocht naar een overname of fusie voor EA niet op bij Comcast. Hij zegt dat het bedrijf ook praatte met Disney, Apple en Amazon. EA-ceo Wilson wil naar verluidt een samenwerkingsverband aangaan met ESPN, vandaar de gesprekken met Disney.

Bron: Puck News

Dit artikel delen:

Lees meer

Ook Alpha-spelers Eve Online kunnen nu in browser spelen Obi-Wan Kenobi-skin vanaf 26 mei in Fortnite te verkrijgen
2

Reacties op: 'Fusie tussen EA en NBC Universal ketste op laatste moment af'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SuperDre

  • 22 mei 2022 19:40
  Ugh aub geen Apple, dan verdwijnt EA zeker achter hun walled garden. ESPN zie ik ook niet echt, ondanks dat EA natuurlijk verl sportgames heeft.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  poklaan

  • 22 mei 2022 21:22
  Volgens het originele artikel wilt Wilson ook heel graag aanblijven als CEO van een mogelijk fusie-bedrijf. Dat is wel interessant want daardoor zit er een flinke limiet op mogelijke kandidaten, want je gaat als CEO van EA normaal gesproken natuurlijk geen CEO van Apple of Disney worden als je met die bedrijven fuseert, de CEO van dat bedrijf blijft dan natuurlijk gewoon zitten.

  Klinkt misschien raar omdat die bedrijven net zelf gefuseerd zijn, maar ik denk vanuit het oogpunt van EA dat Warner Bros. Discovery wel interessant zou zijn. Heb je gelijk een aantal video game ontwikkelaars erbij en flink wat IP waarvan je games kan maken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.