In een persbericht heeft FunCom iets meer details uit de doeken gedaan over hun MMO, The Secret World. Volgens de van Age of Conan, Anarchy Online en Dreamfall bekende ontwikkelaar is The Secret World een wereld van actie, horror en intrigerende samenzweringen. Oude mysteries, geschiedenis en mythologie zullen in de game een belangrijke rol spelen.

Hoofd van het project Ragnar Tørnquist vertelt: "Het is geweldig om eindelijk te mogen praten over The Secret World, na verschillende jaren stilzwijgen." De game is gebaseerd op onze huidige wereld, die volgens Tørnquist een geweldige inspiratiebron is. "De echte wereld is een rijke en fascinerende setting voor een MMO en we hebben de mogelijkheid om inspiratie te halen uit oude geschiedenis, verhalen over verdwenen steden, vergeten beschavingen, volksverhalen, urban legends, samenzweringstheoriën, en populaire cultuur."

Over de game vertelde Tørnquist verder: "We bouwen een game die de moderne aarde mixt met afschrikwekkende monsters, duistere en occulte magie, coole wapens en ongelofelijke krachten. Het is anders dan alles wat je tot nu toe in MMO's hebt gezien."

Als speler kun je in The Secret World mysteries ontrafelen op plekken als New York, Londen en Seoul. In de game bots de realiteit continu met het onwerkelijke, omdat de duisternis van de secret world dichterbij komt. Naast deze niet veel gebruikte setting onderscheidt The Secret World zich van andere MMO's, door het ontbreken van klassen en levels. Volgens FunCom hebben spelers de vrijheid om te spelen zoals ze willen en te worden wat ze willen. De officiële website van de game is ook online, waarop een mysterieuze teller te zien is.