Funcom, de Noorse ontwikkelaar van The Longest Journey en Anarchy Online, kondigde onlangs een nieuwe MMORPG aan. Het spel zal de naam Age of Conan: Hyborian Adventures gaan dragen en in de eerste helft van 2006 verschijnen.

Het spel situeert zich, zoals de naam al doet vermoeden, in de wereld van Conan the Babarian, waarin je onder andere wrede goden en mytische wezens ontmoet en verloren beschavingen kunt ontdekken. De nadruk in Age of Conan ligt op de actie, waarvoor men speciaal het zogeheten 'Real Combat' systeem ontwikkeld heeft. Hiermee kun je je wapens in real time aansturen, tegen de gebruikelijke wetten van het MMORPG genre in.

Opvallend is dat Age of Conan ook offline te spelen zal zijn. Het spel kent namelijk een uitgebreide singleplayer-verhaallijn met meerdere vertakkingen, waarin je uitgebreid kennis kunt maken met de verschillende aspecten van het spel.

Toch vormt de multiplayer het belangrijkste deel van het spel. Samenwerken staat voorop. Vorm een gilde, richt een leger op en bestorm vijandige kastelen. Je kunt zelfs een beroep doen op katapulten en NPC's, die aan je zijde mee zullen vechten. Het is nog niet bekend of Age of Conan een maandelijkse bijdrage zal vereisen.