Frozen Synapse Prime komt 14 november uit op Steam | Gamer.nl

Frozen Synapse Prime komt 14 november uit op Steam | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Frozen Synapse Prime is een strategiegame waarin spelers turn-based bevelen uitdelen aan manschappen, zoals looppad en schietrichting. Nadat beide spelers hun stappen gezet hebben, wordt real-time bepaald wat de gevolgen zijn van de gekozen acties. De review van de oorspronkelijke game benoemde de graphics saai, deze zijn in Prime opnieuw vormgegeven met ander kleurgebruik en in 3D.

Mode 7 bracht de oorspronkelijke Frozen Synapse vorig jaar uit op iPad, waarna Double 11 een PlayStation Vita-versie ontwikkelde onder de naam Prime. Onderstaande video toont de trailer van Frozen Synapse Prime voor Steam.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou