Begin maart werd Gamer.nl V5 gelanceerd. Uit reacties bleek onder andere dat er behoefte was een duidelijker onderscheid tussen de verschillende contentblokken in de linker kolom. Na onderzoek is de scheiding duidelijker gemaakt door de achtergrond van de linker kolom van de website een grijstint te geven. Ook is de lettergrootte een tandje omhooggegaan en zijn de items in lijsten in de linker kolom nu ieder verdeeld over twee regels.

De meeste veranderingen zijn gedaan aan de rechterkant van de frontpage. “Best bekeken” bleek niet zo populair als van tevoren werd verwacht, en is niet meer boven, maar onderaan de kolom te vinden. Hiermee schuift het nieuws verder naar boven, naar een prominentere plek.

Ook video’s en artikelen verschijnen nu in de lijst aan de rechterkant. Omdat de meningen hierover uiteenlopen, kan de lijst gefilterd worden op typen content: alles, nieuws, artikelen en video’s. De gemaakte keuze wordt met een cookie opgeslagen, waardoor gebruikers niet bij elk bezoek opnieuw hoeven te filteren.

Nieuws links

Tot slot is er onder sommige bezoekers discussie geweest over de positionering van het nieuws. Dit stond op de vorige versie van de website in het midden, en is begin maart verplaatst naar de rechterkant. Sommige gebruikers vinden dat de linkerkant een logischer plek is voor het nieuws. Daarom krijgen geregistreerde gebruikers nu de keuze waar ze het nieuws het liefste zien. Ingelogde gebruikers zien in de rechterkant van de menubalk een nieuwe knop. Met deze knop kunnen de twee contentkolommen van de frontpage worden gewisseld. De keuze wordt in het profiel opgeslagen, dus een ingelogde gebruiker krijgt altijd zijn laatst gekozen weergave voorgeschoteld.