Vandaag heeft Frontier, de ontwikkelaar achter The Outsider en Rollercoaster Tycoon 3, LostWinds aangekondigd voor WiiWare. WiiWare is vergelijkbaar met Xbox Live Arcade, alleen zullen hierop alleen originele titels verschijnen wanneer de service in de lente lanceert.

LostWinds is een adventure die de kracht van de wind in de palm van je hand legt, zoals de marketingafdeling van Frontier ons dolenthousiast wist te vertellen. De game is gemaakt met Frontier's eigen 3D-engine. Je zal als windgeest Enril de jongen Toku beschermen en leiden terwijl hij op avontuur is om de wereld van een vloek te verlossen.

Die wereld heet Mistralis en zal volgens Frontier magisch ogen. Je zal met de Wiimote allerlei bewegingen maken om zo harde of zachte wind te creëren en Toku de goede kant op te laten vliegen. Volgens ooggetuigen werkt dit erg ontspannend.

Het ziet er in ieder geval uit als een WiiWare titel met een relatief hoge productiewaarde en dat kunnen we alleen maar toejuigen. Bekijk de zeven eerste screenshots op de gamepagina.