Nieuws
Demon's Souls

FromSoftware: 'Remaster Demon's Souls mag gemaakt worden'

Er is dus hoop

Geschreven door Michel Musters op
Hoewel FromSoftware zelf geen behoefte heeft in het maken van een remaster van Demon's Souls, staan ze er wel open voor als een andere studio er mee aan de slag gaat.

In een interview met Game Informer, meldt FromSoftware-president en Demon's Souls-regisseur Hidetaka Miyazaki dat. "Het is een beetje zoals wanneer je iets schrijft wanneer je jonger bent. Als je terugkijkt op ouder werk, denk je, waar was ik in hemelsnaam mee bezig? Ik schaam me er niet voor, maar ik blik niet graag terug op ouder werk."

Hij vervolgt: "Maar als (een remaster) door een studio gemaakt wordt die erg houdt van het origineel en zij er hun hart en ziel in steken, zou ik er van genieten. Maar het is uitdagend, want ik heb mooie herinneringen. Denken aan een remaster geeft mij vlinders in mijn buik en maakt me nerveus, dus het is ingewikkeld. Maar ik begrijp dat er veel spelers zijn die erg van Demon's houden, dus als een studio het voor elkaar krijgt, zou ik er vrede mee hebben."

Vorig jaar verscheen er een remaster van Dark Souls. Dit was een spiritueel vervolg op Demon's Souls, de eerste Souls-game van FromSoftware. Verscheidene fans vragen al geruime tijd om een remaster van deze game.

Dit artikel delen:

Lees meer

Leer omgaan met krachten in Life is Strange 2 - Episode 2 De wapens in Metro Exodus
3

Reacties op: FromSoftware: 'Remaster Demon's Souls mag gemaakt worden'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Shinjite

  • 23 januari 2019 10:30
  Demon souls heb ik zelf nooit gespeeld dus kom maar op met de remaster

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Floppyhoofd_

  • 23 januari 2019 15:51
  WOOOOOOOH!!!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Witty1889

  • 24 januari 2019 20:17
  Ik zou een remaster ook heel cool vinden, maar dit hele bericht is eigenlijk een bevestiging dat die remaster op dit moment (nog) niet gemaakt wordt, én dat FromSoft zelf ook op termijn géén plannen heeft om zelf zo'n remaster uit te voeren. Ik vind de redenering van Miyazaki erg treffend overigens. Ik zie ze veel liever aan nieuwe titels werken.

  Nota bene: als we dit bericht in contrast plaatsen met eerdere uitspraken dat er (vrij vertaald) 'momenteel meerdere Souls-achtige projecten worden ontwikkelt', plus het feit dat toen die uitspraak werd gedaan Sekiro al lang en breed was aangekondigd, dan kunnen we Demon Souls Remastered van dát lijstje schrappen. Dit maakt het vervolgens weer iets aannemelijker dat er een Bloodborne 2 of (tóch!) een Dark Souls 4 komt.

  (Bron: https://www.dualshockers.com/fromsoftware-two-unannounced-games/, december 2018)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.