De hacker eist dat Frogster zijn klantenservice en controle over het Runes of Magic-forum verbetert. Om zijn eis kracht bij te zetten openbaarde hij de gegevens van tweeduizend gebruikers. De politie is een onderzoek gestart naar de hacker. Frogster gaat niet in op de eisen van de hacker, maar heeft wel gekeken naar de reden van de hackactie, vertelt operationeel manager Dirk Weyel.

"Natuurlijk hebben we gekeken naar wat het betekent. Waarom is iemand zo boos? Waarom willen ze Frogster en de gebruikers kwaad doen? Natuurlijk heb je in elke community mensen die klagen, maar wat deze man gedaan heeft is absoluut crimineel en onacceptabel in de manier waarop hij communiceerde. Aan de andere kant proberen we ook zo open mogelijk te communiceren met de community - wat een voortdurend proces is. Ik zeg niet dat ons communitymanagement perfect is, of dat ze altijd de juist stappen zetten, maar we weten dat de community onze belangrijkste pluspunt is, dus we proberen altijd zo open en transparant mogelijk te zijn."

Veiliger

Weyel zegt dat het erg frustrerend is voor het team om te zien dat iemand accounts kan hacken, informatie kan stelen, de publieke opinie kan beïnvloeden en de gebruikers kan schaden. Hij benadrukt dat Frogster zich focust op het veiliger maken van zijn systeem en het managen van het incident. "Dat betekent dat ze niet kunnen werken aan hun normale projecten, zoals evenementen maken voor de game of het doorvoeren van verbeteringen."