Friesland College haalt licentie CryEngine 3 binnen | Gamer.nl

Friesland College haalt licentie CryEngine 3 binnen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Het is heel bijzonder dat onze cursisten hiermee gratis mogen werken", aldus docent Patrick Huitema. "De CryEngine 3  is de enige game- engine die het mogelijk maakt om in realtime te ontwikkelen. Je ziet meteen wat je maakt. Hierdoor kunnen cursisten hun creativiteit nog meer uitleven, gaat het ontwikkelen sneller en heb je een betere spelervaring”

De opleiding gamedesign gaat de engine gebruiken voor projecten van studenten en partners. Zo kunnen onder andere games voor entertainment, simulaties en serious games ontwikkeld worden.

De CryEngine 3 maakt het niet alleen mogelijk om eigenschappen van een game aan te pa en en direct het resultaat te zien, maar ook om games te ontwikkelen die geschikt zijn voor televisies met 3D-weergave. De ontwikkelaar van CryEngine 3, Crytek, werkt op dit moment aan Crysis 2, één van de eerste games die gebruik maakt van de engine. Eerdere versies van de engine werden al gebruikt voor games als Far Cry en Crysis.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou