‘Frequente gamers hebben andere hersenstructuur’ | Gamer.nl

‘Frequente gamers hebben andere hersenstructuur’ | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Frequente gamers spelen ten minste negen uur per week games. Met behulp van een fMRI-scan werd de hersenactiviteit van frequente en niet-frequente (minder dan negen uur per week) gamers vergeleken, terwijl zij verschillende reactie-taken uitvoerden. Behalve een groter ventraal striatum (dat de afgifte van dopamine in de hersenen reguleert), vertoonden de frequente gamers ook meer hersenactiviteit wanneer zij aan het verliezen waren, vergeleken met niet-frequente gamers.

De onderzoekers konden niet verklaren waarom een groter ventraal striatum samenhangt met frequent gamen. Mogelijk verandert veel gamen de hersenstructuur of zijn mensen met een groter ventraal striatum eerder aangetrokken tot games omdat zij hier meer plezier aan beleven. In eerder onderzoek werd al een verband gevonden tu en de grootte van hetzelfde hersengebied en de aanwezigheid van een drugs- of gokverslaving. Het onderzoek is uitgevoerd onder 154 14-jarigen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou