Free-to-play-game Tom Clancy's XDefiant aangekondigd

Free-to-play-game Tom Clancy's XDefiant aangekondigd

Ubisoft heeft de free-to-play shooter Tom Clancy's XDefiant officieel onthuld.

Gisteren bleek al dat Ubisoft het spel zou onthullen, en eerder lekte er al informatie over het spel uit - toen stond het project nog bekend als Battlecat. 

In de 6v6 first-person shooter, ontwikkeld door Ubisoft San Francisco, komen diverse personages uit Tom Clancy-games zoals Splinter Cell, Ghost Recon en The Division voor, waaronder de Wolves, Echelon, Cleaners en Outcasts.

In de arenashooter kunnen spelers diverse gadgets gebruiken om de wedstrijd naar hun hand te zetten, afhankelijk van het type personage dat men bestuurt. Spelers selecteren daarnaast primaire en secundaire wapens, alsmede verschillende eigenschappen voor hun personage. 

Vanaf 5 augustus gaat een gesloten bèta live voor pc-gamers in de Verenigde Staten en Canada. Wanneer de rest van de wereld aan de slag mag met het spel is nog niet bekend. Het spel moet uiteindelijk ook naar PlayStation- en Xbox-consoles komen, alsmede Google Stadia en Amazon Luna. Het is de bedoeling dat cross-play vanaf lancering beschikbaar is.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik weet niet wat dit met Tom Clancy temaken heeft.. maar de hele style van de game slaat bij mij de plank enorm mis. Copy-paste facties met characters die enorm generic en "punk" zijn zoals andere Ubisoft titles (Division, FC:New Dawn, Riders Republic, Watch Dogs etc..) als je zei dat dit characters uit Apex zijn, dan had ik het gelijk geloofd. En dan even het lijk van Sam Fisher uit de Ubisoft kelder halen met team "Echelon" omdat ze gezien hebben dat mensen wachten op een Splinter Cell game... wat een triest spel, zelfs de naam is enorm cringe. Mooiste is dat ze zeggen dat dit een shooter first gaat worden, maar de trailer zit vol met domme abilities die meer weg hebben van een Hero shooter dan een FPS, zelfs de wapens schieten als lasers zonder maar enige recoil patterns. Deze game wordt gemaakt/geleid door de man die verantwoordelijk is voor een van de slechtste COD games, en dat is te zien.

0
test

Vanuit business perspectief kan ik de game goed begrijpen. Herbruiken van maps en andere assets, F2P sausje met verkopen van skins. Kan tegen relatief weinig ontwikkelkosten veel opleveren. Zelf erg nieuwsgierig hoe het speelt. Klinkt wel als een leuke teamshooter.

0

Aanbevolen voor jou