Free Record Shop-merk gaat geen games verkopen | Gamer.nl

Free Record Shop-merk gaat geen games verkopen | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het Free Record Shop-merk werd na het failli ement overgekocht door Boekenvoordeel die het merk als shop-in-shop-formule terug wil laten keren. Binnen deze formule wordt er eerst gericht op de verkoop van dvd's en daarna ook op muziek, zo meldt Boekenvoordeel. Volgens Smulders staan games niet op de planning, tegenover Entertaniment Busine meldt hij: “Nee, gaan we niet doen. Het is bijna onmogelijk om alle bedrijven op één lijn te krijgen. Laat staan ze allemaal binnen te halen. Daarnaast is het margeverhaal in die busine een dooddoener.”

Boekenvoordeel kocht na het failli ement van Free Record Shop het klantenbestand, de websites, de merkrechten en de interieurs van de 36 overgebleven winkels op. Boekenvoordeel bestaat uit meer dan 120 winkels in de Benelux.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou