Free Realms viert verjaardag met tien miljoen spelers | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het gratis rollenspel verscheen op 29 april 2009 en is vanaf het eerste moment een succes gebleken. Binnen achttien dagen kende Free Realms reeds één miljoen leden en na drie maanden bijna vijf miljoen spelers. Inmiddels hebben meer dan tien miljoen spelers zich geregistreerd en lijkt dit aantal alleen maar te blijven groeien.

Breder publiek
John Smedley, algemeen directeur van Sony Online Entertainment, reageerde op deze mijlpaal: "Dat we zelfs voor Free Realms' eerste verjaardag tien miljoen spelers hebben mogen verwelkomen, is een fantastische gebeurtenis voor zowel Sony als de online community. Al deze spelers hebben bevestigd dat het MMO-genre blijft evolueren en nieuwe spelmechanieken met zich meebrengt die een breder publiek dan ooit tevoren bereiken." De eerste 'verjaardag' van Free Realms, die plaatsvindt op 29 april aanstaande, zal gevierd worden in het spel zelf met cake, vuurwerk en speciale mi ies.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou