Hoewel eerder bekend werd dat ontwikkelaar Free Radical haar deuren had gesloten, blijkt dit nu niet te kloppen. De ontwikkelaar heeft wel tegen een groot deel van het personeel gezegd thuis te blijven, maar 40 van de 185 werknemers zijn nog aan het werk. Alle werknemers zijn tot het eind van het jaar betaald. Er zijn vooralsnog dus nog geen ontslagen gevallen bij de Britse ontwikkelaar.

De veertig personen die nu aan het werk zijn, werken niet aan de games die in ontwikkeling zijn, maar zijn bezig met spelconcepten en zouden daar ook volgend jaar nog aan moeten werken. Over de situatie van de overige werknemers wordt voor kerst of kort daarna een nieuwe uitspraak verwacht.

Duidelijkheid is er niet over TimeSplitters 4, de game waar Free Radical aan werkte. Ook waren er geruchten dat Free Radical zou werken aan Star Wars: Battlefront III, maar daarvan wordt gezegd dat de ontwikkeling is overgenomen door Rebellion Software.

Free Radical is in zwaar weer terechtgekomen door financiële problemen. Het bedrijf zit nu in een positie dat het in ieder geval kan doorwerken, terwijl de situatie wordt geanalyseerd. Een overname door een uitgever zou voor Free Radical een redding kunnen betekenen, hiervan is echter volgens de ontwikkelaar zelf op dit moment geen sprake. Edge Online gaf echter aan dat enkele uitgevers al interesse hebben getoond in de overname van Free Radical.