Het lijkt er op dat er weer een ontwikkelaar door de knieën is gegaan. Free Radical Design, dat dit jaar nog het matig ontvangen Haze op de markt bracht en momenteel druk bezig was met het nieuwste deel in de TimeSplitters-serie, heeft vandaag zijn deuren namelijk niet geopend. Volgens verschillende bronnen zijn verscheidene prominente medewerkers, waaronder de hoogste leiding, al bij het bedrijf weggegaan.

Vanochtend stonden de medewerkers van Free Radical Design voor een gesloten deur en werden zij verzameld in een nabij hotel voor een laatste vergadering. Daar is aangekondigd dat de ontwikkelaar ermee stopt. Hoewel er al eerder geruchten waren geweest over een mogelijke sluiting van de studio werd dit tot nu toe altijd ontkend. Baas Steve Ellis beloofde minder dan een maand geleden zelfs nog dat er geen banen zouden verdwijnen voor het einde van het jaar, maar dit lijkt nu toch het geval te zijn.

Er is tot nu toe nog geen officiële reactie geweest van het bestuur van de ontwikkelaar en er is dus ook nog niet bekend wat er met de games die reeds in ontwikkeling zijn zal gebeuren. Wel gaat er het gerucht dat het naamloze project in samenwerking met Lucas Arts, mogelijk Star Wars Battlefront III, afgemaakt zal worden door Rebellion, dat verantwoordelijk was voor Star Wars Battlefront: Renegade Squadron. Hoewel er dus nog veel onduidelijk is over het precieze lot van Free Radical Design lijkt het als paal boven water te staan dat een hoop mensen een onaangename kerst tegemoet zien.