"Dit is propaganda tegen de mensen", aldus Mélenchon in een interview op de Franse radio, die vervolgens is vertaald door de Daily Telegraph. "De mensen [worden afgeschilderd] als barbaren, als bloedlustige wilden." 

In Unity wordt Maximilien François Marie Isidore de Robespierre getoond als iemand die chaos en wanhoop in Parijs veroorzaakte in de periode 1793-94. Ondertussen wordt er in het spel niets verteld over de positieve veranderingen die Robespierre heeft veroorzaakt, waaronder zijn drang om de slavernij af te schaffen. Ondertussen worden leden van de Franse monarchie zoals Marie-Antoinette en Koning Lodewijk XVI volgens Mélenchon in Unity in een te positief daglicht gezet.

Dit stoort de mensen die deze mannen als helden van de Revolutie zien, waaronder Mélenchon. "Een man die onze bevrijder was in de Revolutie wordt afgebeeld als een monster." Volgens Mélenchon is Unity onderdeel van een "samenzwering van de kapitalisten" en herschrijft Unity de geschiedenis "om degenen die hebben verloren te verheerlijken en de Republiek naar beneden te halen".

Uitgever Ubisoft heeft gereageerd door te zeggen dat het verhaal van Assassin's Creed: Unity fictie is. "Assasin's Creed: Unity is een game voor de massa. Het is geen geschiedenisles", aldus producer Antoine Vimal du Monteil.