Onlangs nam Electronic Arts vrij onverwachts een aandeel van 19.9% in de Franse uitgever Ubisoft over van John de Mol's investeringsmaatschappij Talpa. Dit deed men zonder overleg met Ubisoft en de Franse uitgever ziet de overname dan ook als vijandig.

De Franse overheid heeft vandaag aangegeven Ubisoft te zullen beschermen tegen verdere pogingen van Electronic Arts om het bedrijf over te nemen. Dit doet men ook ter bescherming van zo'n 20 onafhankelijke Franse spelontwikkelaars die banden onderhouden met Ubisoft. Op welke manier de overheid deze ondersteuning exact wil bieden, is nog niet bekend.

Ook de Guillemot familie, eigenaar van Ubisoft, heeft aangegeven het eigen aandeel in het bedrijf te zullen vergroten om zo de kans op verder gevaar van buitenaf, te verkleinen. Je vindt hier nog wat meer details omtrent deze vreemde ontwikkeling. GameSpot had een interview met de CEO van Ubisoft, Yves Guillemot, welke hier na te lezen is en onder andere in gaat op de bedrijfsfilosofie en toekomst van Ubisoft na deze recente ontwikkelingen:GS: Your company's mission statement is supported by six core values, one is to "play fair." Do you feel that EA has played fair in this stock acquisition?

YG: Considering the industry practice of communicating informally about such decisions, we were disappointed, to say the very least, that EA chose not to inform us of their specific plans beforehand.