Frankrijk neemt controversiële antipiraterijwet aan | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens David El Sayegh, hoofd van het Syndicat National de l'Édition Phonographique (de Franse Buma/Stemra), is Frankrijk met deze wet een koploper in de strijd tegen piraterij. Sayegh: "Piraterij is niet alleen een Frans probleem, maar een wereldwijd probleem."

Kritisch

La Quadrature du Net, een instantie die strijdt voor de rechten en vrijheden van internetgebruikers, betreurt de nieuwe wet. Volgens Jérémie Zimmermann, woordvoerder van La Quadrature, is het "een erg treurige dag voor de internetvrijheid in Frankrijk". Ook de grootste Britse internetproviders, Virgin Media en BT, zijn erg kritisch over dit type wetten. De bedrijven meldden dat het handhaven een "prijzige aangelegenheid" is en een "logistieke nachtmerrie".

Het controleren en afhandelen van de betrapte consumenten zal gedaan worden door een speciaal hiervoor opgericht Frans agentschap. Het daadwerkelijk afsluiten van een internetverbinding moet nog wel door een rechter goedgekeurd worden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou