Foxconn-medewerker sterft na een dienst van 34 uur | Gamer.nl

Foxconn-medewerker sterft na een dienst van 34 uur | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens zijn kersverse vrouw had hij last van kortademigheid en had hij nooit zo lang door mogen werken, hij was volledig uitgeput toen hij thuis aankwam. Er is geen officiële verklaring vrijgegeven over de doodsoorzaak van de man. Dit jaar alleen al hebben elf medewerkers van de Foxconn-fabriek zelfmoord gepleegd wegens de barre werkomstandigheden. Onlangs heeft het management de lonen met dertig procent verhoogd, en zijn er andere maatregelen getroffen. Zo zijn er netten tu en de fabrieksgebouwen opgehangen en heeft Foxconn psychologen ingeschakeld.

Onderzoek

Foxconn is de fabriek waarin verschillende electronische hardware wordt vervaardigd. Onder andere de iPhone, iPad, Xbox 360, PlayStation 3 en Nintendo Wii worden er gemaakt. Nintendo en Sony en ook Apple hebben een eigen onderzoek ingesteld naar de werkomstandigheden in de fabriek.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou