'Fox Engine-maker verlaat Konami' | Gamer.nl

'Fox Engine-maker verlaat Konami' | Gamer.nl

Konami's verantwoordelijke voor de Fox Engine, Julien Merceron, wil de Japanse uitgever verlaten. Dat zegt de Franse site Gameblog op basis van anonieme bronnen. Onafhankelijke bronnen bevestigen het nieuws tegenover IGN.

Volgens Gameblog wil Merceron afscheid nemen van Konami omdat het bedrijf geen "grote projecten" voor consoles meer voor hem heeft. Dat zou erop kunnen wijzen dat Konami niet van plan is de Fox Engine te gaan gebruiken.

Fox Engine
Bij Konami zorgde Merceron ervoor dat de Fox Engine gebruikt werd voor zowel Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes en The Phantom Pain als Pro Evolution Soccer 14, 15 en 16.

Merceron zit al ruim twintig jaar in de game-industrie. Hij heeft onder andere gewerkt bij Ubisoft, Tomb Raider-maker Crystal Dynamics, IO Interactive en Square Enix. Sinds oktober 2013 is hij hoofd technologie bij Konami.

Kojima
Er is al langer ophef rondom Konami: in juli haalde de Japanse Studio Hideo Kojima's naam van de boxart van The Phantom Pain. In maart ontkende de uitgever nog geruchten dat Kojima zou vertrekken bij de studio. Het Japanse financiële dagblad onthulde in augustus de slechte werkomstandigheden bij Konami.

Hideo Kojima is inmiddels niet meer werkzaam bij Konami. Lees hier ons commentaar op Kojima's vertrek: Het Konami na Kojima.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou