Forza Motorsport 7 kan na 14 september niet meer digitaal gekocht worden

Forza Motorsport 7 kan na 14 september niet meer digitaal gekocht worden

De racegame Forza Motorsport 7 kan na 14 september niet meer digitaal gekocht worden.

Ook de downloadbare content voor de game vanaf 15 september niet meer aangeschaft worden. Op die dag bereikt het spel namelijk de 'End of Life'-status, wat volgens Microsoft betekent dat het spel niet meer gekocht kan worden.

Mensen die de game al hebben, kunnen logischerwijs wel blijven spelen en het spel opnieuw downloaden. Ook de online multiplayermodi van de in 2017 verschenen game blijven beschikbaar. 

Mensen die het spel via Game Pass hebben gespeeld, maar wel losse dlc hebben gekocht, krijgen een code van Microsoft waarmee men de game door kan blijven spelen. Tot 15 september is de game in de uitverkoop op de Microsoft Store.

Forza Motorsport 8 is wel aangekondigd, maar heeft nog geen releasedatum. Later dit jaar verschijnt wel Forza Horizon 5.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om de ultimate versie te kopen voor (net geen) €20. Laat ingestapt in de Xbox one generatie, dus voor weinig nog even een top game gescoord. En tegelijkertijd ook op de pc te downloaden en te spelen. Microsoft heeft het goed voor elkaar. Minder op centen vangen voor de korte termijn, meer voor de gamer en gamer binding op de lange termijn. Hopelijk zien ze wat in Steam Deck en brengen ze of Windows, of xbox OS, of hun store naar dat ding. Kan ik Forza op de Deck spelen.

0

Waarom zou je een game UIT de digitale store halen?

0
test

@Bigds9fan Enige reden die ik kan bedenken zijn licenties? Maar dat lijkt me vrij scumbag achtig.

0
test

@Ardyn Ik ben toch bang dat dat grondslag heeft aan dit besluit. Het kan 2 kanten op; muziek licenties of car licenties. Eerste hoor je wel vaker; maar zou relatief makkelijk te patchen moeten zijn. Nummertje er uit/ nummertje er in. Car licenties kan lastiger zijn. Het is niet voor niets dat GTA een volledig wagenpark zelf heeft ontworpen. Die hoeven niet om te kijken naar de echte merken, wat als extra voordeel heeft dat je lekker die auto's volledig kan slopen met of zonder hoertje op de bijrijders stoel.. De echte merken vinden dat in de regel niet zo tof.. Wat inderdaad wel bevreemd; normaal vang je dit op met een nieuw deel. En volgens mij had ook iedereen eerder een motorsports dan een horizon verwacht. Dat zou dan wat logischer zijn qua opvolging. (oude voetbal games gaan bijv ook uit de store zodra er een nieuwe is).. Maar dat kwam net ffies anders uit. Game heeft 4 jaar er in gestaan en is uiteraard nog gewoon speelbaar, dat wel. Fysiek zal je hem ook nog wel ergens goedkoop kunnen shaffen. Zelf speel ik trouwens liever Project Cars 2 als circuit racer en Horizon 4 voor arcade fun.

0

Aanbevolen voor jou