Forza Horizon-ontwikkelaars richten nieuwe studio op

Forza Horizon-ontwikkelaars richten nieuwe studio op

Een aantal hoofdontwikkelaars van Forza Horizon- en Fable-studio Playground Games zijn vertrokken en hebben een nieuwe studio opgericht genaamd Maverick Games.

De Britse studio wordt gerund door Mike Brown, de voormalige creative director van Playground Games. Voormalige lead producer Tom Butcher is ook een belangrijke spil binnen de ontwikkelaar, alsmede Harinder Sangha, een van de voormalige studiohoofden van Sumo Digital Leamington. Verder heeft ook de art director van Playground Games, Ben Penrose, de overstap gemaakt.

Volgens de oprichters heeft Maverick Games al flink wat financiering weten te regelen en wordt er gewerkt aan een grootschalige openwereldgame voor consoles en pc. In wat voor genre het spel precies valt is echter niet bekend.

Brown: "Ons doel voor Maverick Games is uit te groeien tot een studio waar mensen van houden. We werken voor spelers al aan een spannende, kwalitatief hoogstaande game, en voor ontwikkelaars bouwen we een nieuwe thuisbasis waarin iedereen wordt gemotiveerd om risico's te nemen en nieuwsgierig, innovatief, zichzelf en een 'maverick' te zijn."

De meest recente game van Playground Games is het in 2021 uitgekomen Forza Horizon 5, dat door critici en spelers geprezen werd. Inmiddels werkt de studio aan de nieuwe Fable, waar buiten een korte teaser en een logo nog niets van is getoond.

In een uitgebreid artikel op GamesIndustry.biz vertellen de oprichter en werknemers meer over Maverick Games.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik ben benieuwd dan wat dat gaat worden dan. Er zit aardig wat talent bij die studios dus wie weet.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou