Nieuws
Forza Horizon 3 Blizzard Mountain

Nieuwe game van Forza Horizon-ontwikkelaar wordt geen racegame

Playground Games begint aan 'Project 2'

Geschreven door Jacco Peek op
Playground Games, de ontwikkelaar achter de Forza Horizon-games, heeft aangekondigd bezig te zijn met een game buiten het race-genre. 'Project 2' speelt zich af in een open wereld, maar moet iets totaal anders worden.

Volgens Games Industry is de studio bezig om het huidige aantal medewerkers bijna te verdubbelen naar tweehonderd man voor de ontwikkeling van de game. De studio gaat een tweede locatie openen in de Britste plaats Leamington Spa. Oprichter en creative director Ralph Fulton geeft aan dat de ze het gevoel hebben vrij goed geworden te zijn in het maken van racegames, maar dat ze zichzelf ook zouden willen bewijzen in een ander genre.

''Project 2 laat ons dat doel bereiken,' zegt hij. ''We zullen wat zeer getalenteerde mensen in moeten huren met ervaring die we zelf niet hebben.''

Of de game net zoals de Forza-games exclusief uitkomt voor de Xbox One is nog onduidelijk. Playground Games is op papier een onafhankelijk bedrijf, dus multiplatform is altijd nog een optie.

Bron: Games Industry

Dit artikel delen:

Lees meer

Grand Theft Auto 5 in totaal 75 miljoen keer verscheept Death Stranding wordt geen horrorgame
1

Reacties op: Nieuwe game van Forza Horizon-ontwikkelaar wordt geen racegame

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    MikkelE30

    • 8 februari 2017 14:05
    Het wordt gebracht alsof ze niet eerst Forza Horizon 4 gaan uitbrengen, maar dat is nog helemaal niet duidelijk. Het lijkt erop dat ze naast hen main-Franchise, Horizon, ook gáán werken aan een nieuwe game buiten het race-genere.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.