Forza Horizon 5 heeft ook verschillende jaargetijden

Forza Horizon 5 heeft ook verschillende jaargetijden

Net als in Forza Horizon 4 zitten er ook vier verschillende jaargetijden in Forza Horizon 5.

Dat blijkt uit een IGN-interview met creative director Mike Brown. In het vorige deel passeerden elke maand alle vier de seizoenen de revue. Of precies dezelfde timing aangehouden wordt in Forza Horizon 5, is niet duidelijk.

Wel laat Brown weten dat ongeacht de verschillende jaargetijden er sowieso meer variatie in weersomstandigheden en klimaat zit in Horizon 5. "Mexico is een land met gigantische hoogteverschillen en ook nog eens een groot land, dus ook verschillende klimaten in diverse regio, wat we zo natuurgetrouw mogelijk proberen na te maken." Er kunnen dus zomerse temperaturen aan de kust zijn, maar ook besneeuwde bergen.

"Maar er zijn nog altijd vier seizoenen - je gaat de veranderingen in de seizoenen zien - maar het heeft op verschillende manieren effect op de diverse regio. Je kunt zandstormen hebben in het droge seizoen en tropische stormen in het stormseizoen, wat in de herfst is. Er zijn grote weersevenementen die kunnen plaatsvinden afhankelijk van in welk seizoen je zit. Dit werkt erg dynamisch; ze hebben een grote impact op de rijervaring."

Forza Horizon 5 werd een paar dagen geleden tijdens de E3-presentatie van Microsoft onthuld en speelt zich – zoals eerdere geruchten al deden vermoeden – in Mexico af. De spelwereld moet de grootste in de franchise tot nu toe worden. De racegame komt op 9 november naar Xbox Series X en S, Xbox One, pc en Game Pass.

Forza Horizon 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zoveel zin in dit spel! Heb me enorm vermaakt met horizon 4. Met name de variaties missies, voertuigen en races vind ik geweldig. Ik deeltje 5 ga ik me wat eer toeleggen op de mukmltiplayer

0
test

Heb wel zin in de game, lekker paar races doen per dag als ontspanning.

0

Aanbevolen voor jou