Forza Horizon 2 krijgt geen microtransacties op lancering | Gamer.nl

Forza Horizon 2 krijgt geen microtransacties op lancering | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In Forza Motorsport 5 kunnen spelers tokens met echt geld kopen, maar ontwikkelaar Playground Games ziet daar van af om de game "eerlijk en leuk te maken en spelers het gevoel te geven dat ze beloond worden".

Auto's in Forza Horizon 2 worden volgens de ontwikkelaar snel ontgrendeld. Daarnaast zijn er ook extra mooie wagens die via een minigame worden ontgrendeld. Dit wordt gedaan via een soort rad, dat ook in de multiplayer van de eerste Forza Horizon zat.

Bij lancering kreeg Forza Motorsport 5 kritiek te verduren vanwege de vele microtransacties. Kort daarna zorgde Microsoft er voor dat tokens gratis verkrijgbaar werden gesteld en dat de auto's die nog achter slot en grendel zaten, goedkoper aangeschaft konden worden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou